Ramon

Gen 06, 2016 207
JOSEP RAMON CASAS - Propietari, Gerent, Logística i Coordinació de Rutes.

Nascut a Barcelona, Josep Ramon Casas es va introduir fa més de 30 anys en el món del cavall i més específicament dins de la disciplina del Raid. President del Club Hípic Sant Fruitós de Bages, crea al 1990, el centre Hípic Sant Fruitós de Bages, com escola d’equitació i centre d’entrenament de cavalls i genets per a la competició.

En la mateixa línea, el 2002, inaugura un segon centre al Pirineu català, l'Hípic Llanars-Camprodon, completant les instal·lacions amb un hotel i un bar/restaurant aptes per organitzar campus d’equitació, rutes i estàncies eqüestres en un entorn privilegiat. Sota la marca HIPÍC HOTEL, aquest centre es converteix en poc temps en un referent en l’àmbit del turisme eqüestre català, però també per moltes altres hípiques i genets de tot el territori nacional e internacional, que troben allà un servei adaptat a les seves estàncies i activitats a cavall.

A partir de l’any 2009, decideix l’especialització fins el Turisme eqüestre. Resultat d’aquest canvi d’orientació és l’adhesió al programa d’Itinerània, xarxa de rutes i senders del Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà, així com a la ruta de 3mons, que connecta els tres parcs naturals del Montseny, St. Llorenç del Munt i l'Obac i Montserrat. Crea e inaugura les rutes en diligències, a partir d’un projecte franco-català per la recuperació de la tracció animal en l’àmbit del turisme al medi natural, es recupera la ruta de la transhumància, portant a cavall un ramat de 200 vaques entre l’Alt Empordà i la Vall de Camprodon, i també passa a liderar el programa Equustur de les Valls del Montcau. Es membre de la federació Catalana d’ Hípica, integrat a la Comissió de Turisme Eqüestre.

El 2012, compra l’empresa Can Jou-Catalonia horse Trails, des d’on s’han organitzat rutes eqüestres durant els 15 últims anys. Tenint ja un centre hípic al Pirineu, i amb la possibilitat de millorar les rutes apropant-se més a les platges de la Costa Brava, decideix abandonar la casa de turisme rural de Can Jou, imaginant una nova orientació per Catalonia Horse Trails. Gràcies al seu gran coneixement dels cavalls i de la seva experiència en les rutes eqüestres, Josep Ramon Casas reorganitza l’empresa, establint un nou centre logístic a l’Empordà. Aquest centre, anomenat Can Sort, permet triangular les etapes de les rutes, així com ampliar l’escola d’equitació i les activitats de l'Hípic Hotel, amb l’objectiu de promoure sota una etiqueta de qualitat el TURISME EQÜESTRE a CATALUNYA. Les rutes, modificades algunes d’elles, i afegint moltes novetats, perdura l’esperit de les vacances a cavall del fundador de Can Jou, però des de l’agradable i preciosa finca de Can Sort. Els cavalls i els guies en la seva majoria, com l’ equip de suport, segueixen sent els mateixos de Can Jou.