Genets

Gen 06, 2016 47

Preparació dels genets

Rutes d’una setmana  
Com en totes les nostres rutes, per participar en aquestes excursions teniu que saber muntar amb cert nivell. Cal tenir bon seient, sentir-se còmode i segur a la sella i ser capaç de controlar el cavall als tres aires en exterior. Els genets hauran de poder mantenir el ritme en diferents tipus de terrenys, tant al trot com al galop. Totes les rutes estan pensades per genets mínimament experimentats i entrenats, a fi de no perjudicar a la resta de participants. Es necessari que els genets hagin muntat regularment durant al menys el mes anterior a la ruta per assegurar la seva resistència durant les hores que es passa sobre el cavall cada dia. En algunes ocasiones, hi han també llocs on serà necessari desmuntar i acompanyar el vostre cavall caminant durant alguna distancia, sobretot si el terra es accidentat o abrupte, i cada dia per escalfar i despres relaxar els cavalls. També els genets hauran de preparar i ensellar el seu propi cavall cada dia, abans de sortir de ruta. L’allotjament sol canviar cada dia, s’aconsella consultar l’informació sobre els hotels que estan indicats a les descripcions de cada ruta. 

Discovery i Happy Weekend  
Per aquestes rutes haureu que muntar segurs en tots els aires i haver tingut alguna experiència de ruta eqüestre. Per un altre part, una bona condició física general us ajudarà a apreciar aquest tipus d,activitat. Cada dia, estem aproximadament cinc hores muntant, tornant cada dia a Can Sort (o a l’Hotel Camprodon), on viuen habitualment els vostres cavalls.

Condicions

• Els nens acompanyats son acceptats a partir dels 14 anys.
• A partir dels 16 anys, els nens sense acompanyant es poden apuntar a les rutes Discovery i Happy Weekend
• La utilització del casc es obligatori pels menors d’edat, però molt recomanable per tots els genets i muntar sense casc es responsabilitat exclusiva del genet.
• Pes Máxim: 90 kg.
• Grup màxim: Rutes 11 persones – Catalunya al galop 8 persones

Roba i material

Recomanem portar pantalons de muntar, perquè son una bona protecció per les vostres cames, i us trobareu més còmodes si son de cotó, molt més agradable durant els mesos d’estiu. Necessitareu dos parell si heu escollit una ruta d’una setmana. Les vostres botes de muntar tenen que presentar una sola amb dibuixos i ser molt còmodes per caminar, ja que en alguna ocasió segur que tindreu que desmuntar. Les polaines i els chaps son encara una combinació més flexible per la comoditat i la protecció de les cames i millor que unes botes altes de muntar. Unes samarretes de màniga llarga son recomanables per la protecció del sol com de les esgarrapades en els trams on es creuen alguns boscos. Uns guants fins i lleugers son també aconsellables i una ronyonera per guardar sense perill la vostra càmera de fotos amb altres objectes petits que pugueu necessitar durant la ruta. Recomanem vivament portar una ampolla d’aigua o cantimplora, especialment a les rutes on es poden omplir pel camí; aquestes mateixes podran portar-se dins de les alforges del vostre cavall. Un mocador lleuger de cotó pot ajudar-vos a evitar respirar massa pols en sectors àrids. Portar ulleres de sol per protegir també els vostres ulls de la pols. Crema solar i protecció pels llavis son igualment indispensables.
Per acabar, i no es lo de menys: no oblideu el vostre vestit de bany!