Catalunya a Galop

Des 05, 2020 72

“Per genets experimentats i en forma”

5 dies / 4 nits – 170km – 5/7 hores x 4 dies muntant

Des de dimecres a la nit fins al diumenge a la tarda. Un llarg cap de setmana muntant a cavall a través de l’ interior de la Costa Brava.

Quatre dies complerts. Per genets que volen alguna cosa més que turisme, però encara sense arribar al nivell de competició. Presentem aquesta ruta de 5-7 hores al dia i de ritme més elevat. Fins 50 km en un dia, sumant un total de 170 km en 4 dies. Passeig per senders, plans i platges de la comarca de l’ Alt Empordà, amb galops prolongats, combinada amb nits a Besalú i Sant Pere Pescador, on podrem gaudir de certa vida nocturna. Un altre novetat és que aquesta ruta es porta a terme de dijous a diumenge.

Vilafreser - Besalú - Vilaür – Gulf of Rosas - Vilafreser
Year 2020; 7-11 Oct, 21-25 Oct, 4-8 Nov, 18-22 Nov
Year 2021; 3-7 mar, 14-18 mar, 7-11 apr, 28apr-2may, 19-23 may, 16-20 June, 22-26 sep, 6-10 oct, 20-24 oct, 3-7 nov, 17-21 nov

DIA 1 BENVINGUT A CAN SORT
Arribareu a Can Sort al final de la tarda, us rebrà el nostre guia i part de l’ equip de Catalonia horse trails. Durant el sopar presentarem el programa del llarg cap de setmana. Parlarem de les característiques especials dels nostres cavalls de ruta àrabs i creuats anglo-àrabs, aptes per "resistència". Tindrem la possibilitat d’una conversa personalitzada, per trobar a cada genet el seu cavall ideal. Llavors, podrem gaudir d’un bon i animat sopar!

DIA 2 A BESALÚ, VILA MEDIEVAL
Després d’esmorzar, prepararem els cavalls, per deixar Can Sort a través de camins rodejats de bosc mediterrani. Entre senders de muntanya, trotarem per camps i prats. Llavors arribarem al riu Fluvià, prop de la Vila de Bàscara, amb el seu famós hipòdrom, on farem un bon galop. El picnic es durà a terme a la masia La Palma. En el nostre camí trobarem cases rurals i antigues esglésies, tot això envoltats d’oliveres i camps de cereal. Llavors, creuarem Crespià, un petit poble envoltat de grans plans. Una vegada a Besalú, passarem la nit a l’ agradable Hotel Els jardins de la Martana.

DIA 3 BESALÚ - CRESPIA - CAN SORT
Besalú, un poble medieval emmurallat antiga capital, situat entre dos rius. Les seves places amb terrasses per descansar i prendre alguna cosa. Edificis amb pilars de pedra tallada i frescos i foscos carrerons, amb arcs i llindes que son una meravella. L’ ambient d’aquest antic llogaret medieval és únic i el seu espectacular pont de pedra, una joia del romànic.
De Besalú i per diferents camins, ens dirigirem novament a la masia La Palma on farem el picnic. Recorrerem pistes més muntanyoses aquesta vegada abans d’anar a Can Sort. En el nostre camí, anirem un altre cop a Parets d’ Empordà i Bàscara, on podrem galopar de nou a l’hipòdrom.

DIA 4 CAN SORT - SANT PERE PESCADOR
Començarem aquesta ruta baixant, aquesta vegada, al Baix Empordà. Tot i ser una zona pròspera, conserva la forma de vida rural i de llogaret tradicional. Els camins i les pistes no estan asfaltats, per lo que és una combinació il·limitada de senders i pistes per explorar. Cada hora passem un altre preciós poble, castell, església, arcs, túnels, antigues portes de fusta amb baldes de ferro forjat. Sortint de St Miquel de Fluvià, farem el nostre picnic diari en un bosc de roures, per continuar llavors el nostre camí fins el Golf de Roses, a través de Riumors a Sant Pere Pescador, on ens allotjarem a l’Hotel Molí i soparem al restaurant del poble.

DIA 5 PLATJA DE ROSES - CAN SORT
Avui és un dia agradable per muntar a cavall. El passeig de la platja ens espera, un munt de galops i trots abans d’arribar a Sant Martí d’ Empúries, on prendrem l’esmorzar i el cafè per recuperar energies. Un món pintoresc en una de las badies més precioses del Mediterrani, el Golf de Roses. Rodejat de zones d’autèntica bellesa natural, Sant Martí d’Empúries es troba prop de les famoses ruïnes, amb el mateix nom, de la primera ciutat grega de la Península Ibèrica i manté un equilibri perfecte entre terra i mar, entre els verds i grocs dels seus horts i el blau i or de les extenses platges de la vila i passat històric. Llavors ens dirigirem a Can Sort, final de la nostra ruta, on dutxarem i deixarem als cavalls en els seus amplis paddocks per un merescut descans.

Un agradable comiat abans de sortir cap a l’ aeroport... Fins aviat amics!

 

Allotjament
Can Grau / Can Sort - www.cansort.com
Hotel Riomar - www.riomarhotel.com
Hotel La Martana - www.lamartana.com