Platges y Prats

Des 08, 2020 78

“Viatge fantàstic descobrint el litoral català,... pels amants de la platja”

8 dies / 7 nits - 160km - 4/6 hores x 6 dies muntant

Catalonia Horse Trails ofereix una altre vegada una ruta que va seguint la costa catalana, a través del fantàstic paisatge de l’ Empordà i la Costa Brava.

Platges, prats i camins que et permetran descobrir la seva bellesa. Es un bell tram de costa, amb una rica historia medieval, preciosos paisatges i un gran patrimoni artístic. Ha sigut votada com un dels millors destins del món al 2012 per la revista National Geographic Traveler, guanyat merescudament. També podrà descobrir un parc natural, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’ Empordà. Aquest parc ha estat designat com a lloc RAMSAR i una àrea important per als ocells. El parc està situat en terres pantanoses, servint de refugi per aus predominantment aquàtiques. Més de 300 especies diferents han estat vistes aquí. I també viatjaràs fins a la magnífica desembocadura de La Gola del Ter, convertida ara en una àrea natural protegida, en conjunt tindreu una amplia vista de la vegetació costera i la fauna de zones marítimo-terrestres de la Costa Brava. Platges, sorra, dunes de formació natural, preciosos pobles, castells i esglésies. Descobrir petits llocs medievals com Peretallada, Torroella de Montgrí i passejar per dos platges de sorra. L’experiència a galop més emocionant en la franja del mar. Camins, platges i prats de la terra mitja tenen la fórmula perfecta per uns dies a cavall únics e inoblidables.

Vilaür - Sant Marti d'Empuries - Castelló d'Empuries - Vilaür - La Gola de Ter - Serra d'Aró - Vilaür
Year 2021; 28feb-7mar, 21-28 mar, 11-18 apr, 25apr-2may, 9-16 may, 6-13 June, 26sep-3oct, 10-17 oct, 24-31 oct, 7-14 nov

DIA 1 BENVINGUTS A CAN SORT  
Arribem a Can Sort. Situat al cor de la Costa Brava, a pocs kilometres de la reserva natural i salvatge de les illes Medes. La masia principal i les seves instal·lacions hípiques, et faran descobrir l’Empordà, la seva naturalesa preservada plena de camins. Naturalesa per passar unes vacances prop de la platja, i Figueres, no molt lluny de Girona i Barcelona. El lloc ideal per muntar a cavall, descobrint l’Empordà. Abans del sopar indicarem les característiques especials dels nostres cavalls espanyols i creuats d,àrab, aptes per anar de ruta. Explicarem el programa de la setmana, tenint l’oportunitat d’una conversació personal pensada per trobar el cavall adequat per a cada genet. Desprès gaudirem d’un fantàstic sopar!

DIA 2 DE LA TERRA AL MAR
Avui és un dia agradable per anar a cavall. Amb llargs galops a través de l’Alt Empordà entre pinars i turons. A la tarda podràs sentir la proximitat de la costa, arribant per fi a l’Hotel Riomar a Sant Martí d ' Empúries, un pintoresc lloc situat en una de les bahíes més belles del Mediterrani, el Golf de Roses. Envoltat de zones d’autèntica bellesa natural. Sant Martí d'Empúries es troba prop de les famoses ruïnes, del mateix nom, la primera ciutat grega de la Península Ibèrica. Mantenint un equilibri perfecte entre mar i terra, entre els verds i grocs dels seus prats i horts, amb el blau i or de les extenses platges, i els petits poblets amb el seu passat ple d'historia.

DIA 3 LA PRIMERA PLATJA
Començant a l’alba, trotarem amb els cavalls durant un km fins a la platja. La llarga corba de la bahía de Roses s’estén davant nostre, vuit kilòmetres de sorra daurada. Aquí gaudirem d’alguns excel·lents galops, a la sorra mes dura, la contínuament mullada pel trencar de les onades. Al sortir de la platja, continuarem seguint el riu Fluvià, més enllà es un santuari d’aus, on podem veure grans bandades migratories. El terreny és pla amb una gran quantitat de plantacions d’arròs i arbres fruiters, principalment presseguers, pereres i pomers. El ritme actual es animat. El nostre destí es Castelló d’ Empúries, un preciós poble medieval, arrecerat del mar per protegir millor els seus habitants de les intrusions corsàries als segles XVI i XVII.

DIA 4 POBLETS MEDIEVALS
Començarem el nostre camí baixant al Baix Empordà. Tot i ser una zona pròspera, conserva la forma de vida rural i de poblet tradicional. Els camins i les pistes no estan asfaltades, ni els camps tancats, per lo que es una combinació il·limitada de senders i pistes forestals per explorar. A cada instant ens apareix un altre meravellós poble, castell, església, arcada, túnel ó antigues portes de fusta amb baldes de ferro forjat, la bellesa de la pedra del passat. Al migdia tenim el nostre picnic diari en un bosc de roures sempre verds. A la tarda, arribem a Can Sort punt d’ inici de fa tres dies.

DIA 5 A TRAVÉS DE PRATS
Començarem a Can Sort però avui en direcció contraria que el primer dia. Direcció sud, cap al riu Ter, envoltant per fora el Castell de Montgrí , situat a la part superior de la muntanya que porta el seu nom. Arribarem al riu Ter per rutes i camins en mig de boscos, prats i camps d’arròs, per arribar a la desembocadura del riu trepitjant la sorra de la platja de Pals, de 8 km de longitud, amb una vista de les Illes Medes a la distància. El nostre hotel es troba davant la platja.

 

DIA 6 LA SEGONA PLATJA
Després de sortir d’hora, començarem a trotar amb els cavalls per la platja. Aquí gaudirem d’un excel·lent paisatge en aquesta segona platja de la ruta. A la platja de la Fonollera, el riu forma una llacuna i entra totalment al mar, davant les Illes Medes. Muntant a cavall a través dels espais naturals de La Gola del Ter, La Platera o El Ter Vell podrem apreciar la vegetació costera i la fauna de les zones marítimes i terrestres. Després de la platja, passeig per prats i camps d’arròs per arribar a Peratallada. Aquest preciós poble té tallat en pedra el fossat de defensa que el rodeja. De fet el seu nom vol dir pedra tallada. Les antigues Muralles envolten parts del poble i el seu castell de pedra. Va ser un dels pobles medievals millor fortificats a Espanya.

DIA 7 UN CAMP MOSAIC
Tot el recorregut travessa un paisatge que combina els camps de cultiu, que sinuosament tallen els clars de bosc mediterrani, amb petits assentaments humans dispersos, integrats en el territori. Cavalcarem a través del camp mosaic, realitzant uns excel·lents galops. Gaudint d’un esmorzar prop un pou natural, refresc de benvinguda per nosaltres i pels cavalls. Llavors muntem als nostres cavalls per l’última part del dia d’avui, un afable passeig seguint el camí que ens porta a Can sort.

DIA 8 ADÉU AMICS
Esmorzar i sortida i esperem veure-us aviat ( o perquè no continuar amb un altre setmana de ruta fins les muntanyes?)

 

Allotjament
Sunday night Can Sort or Hotel La Palma - Vilaür / Espinavessa
www.cansort.com  www.masialapalma.com
Monday night Hotel Riomar or Can Sort - St. Marti d'empuries / Vilaür
www.riomarhotel.com www.cansort.com
Tuesday night Hotel Canet - Castelló d'Empuries
www.hotelcanet.com
Wednesday night Can Sort or Hotel La Palma - Vilaür / Espinavessa
www.cansort.com www.masialapalma.com
Thursday night Hotel La Gola - Torroella de Montgrí
www.hostallagola.com
Friday night Can Casadella - Serra d’Aró
www.cancasadella.com
Saturday night Can Sort or Hotel La Palma - Vilaür / Espinavessa
www.cansort.com www.masialapalma.com