Discovery Costa Brava

Des 09, 2020 41

“Ruta amb estrella de 2 fins 6 dies muntant a cavall”

de 6 dies 5 nits - 4/6 hores 4 dies a cavall

La Discovery és una ruta amb estrella, amb sortida i arribada sempre al mateix lloc...

el que implica no tenir que canviar d’hotel en tota la setmana. El nivell de munta, per lo general és més permissiu, pot ser no tan exigent com en una travessia, encara que no per això és una ruta menys bella e interessant.
La Discovery Costa Brava discorre pel magnífic Empordà, amb una increïble varietat i quantitat de paissatges, prats, boscos de roures, faigs i alzines, que t’aproparan al cel especialment blau, que sembla que pots tocar amb la mà.

Vilafreser (Masia Can Grau)
Year 2021; 22-27 feb, 8-13 mar, 19-24 apr, 3-8 may, 17-22 may, 14-19 June, 21-26 June, 19-24, July, 26-31 July, 1-6 aug, 9-14 aug, 16-21 aug, 22-27 aug, 29aug-3sep, 5-10 sep, 13-18 sep, 27sep-2oct, 4-9 oct, 18-23 oct, 1-6 nov, 9-14 nov, 22-17 nov

DIA 1. BENVINGUDA A CAN SORT
A la tarda arribem a Can Sort. Esta situat a la comarca del Baix Empordà, en plena naturalesa, amagat de vianants i curiosos. Es una casa rural amb més de trenta anys d’experiència en turisme i equitació. Abans del sopar explicarem el programa de la setmana i degustarem un dels vins de la regió, amb molt de cos. Anem a parlar de les característiques dels nostres cavalls de pura raça espanyola e hispano-àrab. Tindrem l’oportunitat d’una conversa individualitzada per intentar trobar el cavall ideal per a cada genet. Després es pot gaudir d’un reconfortant i animat sopar.

DIA 2. EL LLAC DE VALVERALLADesprés d’ un bon esmorzar, preparem els nostres cavalls amb les recomanacions del nostre guia. Avui la destinació es el bonic llac de Valveralla, rodejada de pollancres i faigs. Un seguit de camps i boscos, creuant Vilarobau, i aquesta part del pla de l'Empordà, on es poden apreciar vistes de la regió de Girona fins les muntanyes, les Gavarres.
Després d’ un deliciós picnic, tindrem una agradable tornada a Can Sort, seguint la llera del riu Fluvià. Durant el trajecte creuem els pobles medievals de Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori i Saus, on pots passejar pel llogaret i donar un volta al castell. Alternant petits pobles amb immensos prats i espessos i variats boscos. Farem una pausa per prendre un cafè o una cervesa, a Vilaür, un poble encantador que conserva la seva muralla medieval. Passem pel portal de l’est per entrar a la plaça Major, (on la família de la duquessa d’ Alba té una preciosa Casa). Al arribar, podrem gaudir d’uns moments de relaxació als jardins de Can Sort, o en companyia dels cavalls que es prendran un merescut descans en els prats de la finca. Per sopar, la Cristina ens ha preparat un excel·lent menjar casolà a l’estil català.

DIA 3. HIPÒDROM DE BASCARA - ESPINAVESSA
Després de l’esmorzar i de preparar els cavalls, sortim de Can Sort pels senders de l’espès bosc mediterrani, seguint la cresta muntanyosa, amb vistes espectaculars sobre l’harmoniós encadenament de selves i prats. Arribem al riu Fluvià, al costat del poble de Bàscara i el seu famós hipòdrom, on ens provarem al galop, llavors seguim entre oliveres i camps de cereals, passem masies i esglésies, i per últim un altre galop en amplis camins pel bosc d’alzines i sureres, que ens porta fins la Masia La Palma, on farem el picnic. Tornarem passant per Parets de l'Empordà i Galliners. Dia llarg dalt de cavall.

DIA 4. RIU TER - COLOMERS
Després d’un bon esmorzar, preparem els nostres cavalls i sortim destinació la Riera de Llampaies a través de camps i boscos, descobrint un mica del magnífic Baix Empordà. Prendrem un deliciós picnic a Colomers, al costat del riu Ter, on podrem també gaudir d’ una curta migdiada a l’ombra d’ un bosc de faigs. Continuarem la nostra ruta creuant els pobles de Vilopriu i de Saus per arribar a Can Sort. Allà podrem dutxar als nostres cavalls i podrem prendre un bany a la piscina de la casa abans del sopar.

DIA 5. ARENYS D'EMPORDÀ
Preparem els nostres cavalls i sortim de Can Sort, direcció al riu Fluvià. Passarem pels boscos de Saus i Sant Mori fins arribar a Sant Miquel de Fluvià prop ja del riu, on pararem per fer el picnic del dia, en un revolt a l’ombra dels arbres. A la tarda, ja de tornada direcció a Can Sort, passarem per Arenys d’Empordà, on veurem el castell, Palau de Santa Eulalia, Vilajoan i Calabuig, amb la seva esglèsia-torre que domina tota la vall, veien ja a la llunyania Can Sort, el nostre destí.

 

DIA 6. SANT MARTÍ D’EMPÚRIES
Avui ens preparem per anar amb els nostres cavalls a la platja, el que portem desitjant des del primer dia, serà demà a primera hora, però abans tenim un dia sencer d’ aproximació. Avui ja els deixarem a dormir en un canyisar al costat del mar. Descendirem suaument per camins rodejats de prats, passant per Saus, fins Ventalló i Palau Borrell, per fer el picnic al costat del Castell privat de la Garriga, a Sant Feliu de la Garriga. A la tarda passarem per Viladamat i Albons, alternant trots i algun galop. Sembla que els nostres cavalls oloren la brisa marina, deixant enrere el Mas Vilanera, que té un antic molí, molt proper ja del poble de l'Escala, per arribar fins a Sant Martí d’Empúries, al final de la platja de l’antic moll dels grecs, del segle VI a.C., on, a escassos metres, deixarem els nostres cavalls, en paddocks habilitats a tal efecte i tornem en cotxe a Can Sort.

DIA 7. LA PLATJA
Ens llevem aviat per esmorzar, i seguidament traslladar-nos fins on vam deixar els cavalls ahir a la tarda. Muntats, anem al trot al costat d’ un rierol durant uns minuts, fins arribar al mar, al principi de la badia de Roses. Seguirem al galop platja amunt, parant de tant en tant per entrar al mar, fins casi mullar-nos els peus. Després d’ uns llargs vuit kilòmetres de sorra daurada i mar espumós, tornem fins l’interior, per, a través de camps de fruiters i arrossars, tornar en direcció a Can Sort. Seguim muntant, ara ja, entre boscos i rierols silenciosos i parem per menjar al costat d’una antiga tintaria, que ens permet relaxar cavalls i genets. Retornem a la cresta muntanyosa per arribar a Vilaür, gaudint de la nostra última ruta a les suaus muntanyes de l’Empordà, en el cor de la Costa Brava.

DIA 8 ADÉU AMICS
Esmorzar i sortida…. Esperem veure-us aviat un altre cop! (O perquè no continuar per un altre setmana de ruta a la muntanya?)

 

Allotjament
Can Grau / Can Sort - www.cansort.com

NOTE: The itineraries described are one of the many possibilities offered by the Empordà territory. The organization reserves the right to modify them based on meteorology and other factors of interest.